mandag 4. mars 2013

Tryggheten på fjorden er betalt; Totalmedlem 2013/2014

Vi syns det er en trygghet å være totalmedlem i Redningsselskapet. Betaler du drøye 800 kr så er du sikret 3 timer gratis assistanse om noe skulle gå galt når du er ute på tur, enten på sjøen eller i uthavn, i Norge og i Sverige. Og det gjelder såvel små som store båter. Ja, det er langt hjem om vi får motorstopp for eksempel på Mølen i Breiangen som er 1 1/2 times seiltur ut i fjorden og langt til land alle veier. Da er det godt å vite at vi kan ringe å få hjelp. Vi syns det er fint å støtte den fantastiske jobben som Redningsselskapet gjør for alle oss som ferdes på sjøen. Her kan du lese mer om totalmedlemskap.

Redningsselskapet lanserer også Vel I Havn, et nettsted der du kan finne gjestehavner og uthavner i nærheten av der du er.

søndag 3. mars 2013

En liten film med Duppeliten i isen

Her er en liten filmsnutt fra turen vår idag med Duppeliten. 3. mars er det tidligste vi har vært ute med båt så langt i vår historie som båteiere :-) Fantastisk deilig!!!




Årets første seiltur, ut på "ekspedisjon" til isen!

Idag varmet solen skikkelig og det var endelig blitt en råk i havna, som gjorde det mulig å få Duppeliten ut på tur. Det ble en spennende tur langs iskanten ut til øyene. Det er fortsatt lite som vitner om sommer og sol der ute, men alle årstider har sin sjarme og idag er det våren som har gjort seg gjeldende. Det var en fin opplevelse å seile blandt isflak. Mange båteiere så misunnelig på oss dag vi kom inn i havna igjen, for båtene deres ligger fortsatt pakket inn i is. 

Det var akuratt nok råk til å komme ut. Isen er tykk selv om det ikke ser sånn ut.
Å seile langs iskanten er spennende
Det er spennende og sitte utkikk
Det er foreløpig ikke mulig å komme inntil øyene
Isflak driver i fjorden
Havblikk med svak nordøst vind
Sola varmet og det var deilig å seile å kjenne stillheten