søndag 25. august 2013

Sensommervarme og overnattingstur

Etter 3 uker i land og masse travel jobbing og skolestart var det deilig å igjen føle varmen, luften og sjøen. Det nærmer seg slutten av august, men fremdeles er det 20 grader i vannet. Men vi merker at høsten står for dør for det er forholdsvis kaldt om natten. Denne turen var med fint lite seiling. Det ble bare kosetur, for sjøen lå helt stille og det kom ikke et vindpust. Så her var det bare å nyte siste slump av somervarme og ta livet fullstendig med ro.








mandag 12. august 2013

Mye moro med små båter på Hvaler

 
En liten perle på Hvaler
Etter å måtte gi opp drømmen om å seile til Hvaler denne helgen på grunn av ekstremt lite vind ble helgen full av båtopplevelser allikevel. Foruten å måtte kjøre båt ut til øya der hytta lå, var det både seiljolle og motorjolle til disposisjon. Og selv om vinden uteble var det deilig å bare skli rundt øyene her nede i den lille A-jolla hytteeierne hadde på de svake vindpustene som var.
 
Båtentusiasmen til ungen blomstret opp når jeg lærte dem å lage strikkbåt. Å lære ungene at de kan lage noe ut av et par plankebiter, småspiker og en strikk er gøy. Og det morsomme er at dette engasjerte ungeflokken i flere timer. Rollelek og utforsking av fysikk ble plutselig dagens beskjeftigelse. Dataspill og motorjolle var ute av tankene og dette vil de antagelig huske som gode sommerminner for resten av livet :-)
 
A-jolle

Det gikk ikke fort men sjarmerende var det

Strikkbåt engasjerte ungene i timesvis
 

søndag 4. august 2013

Fra sommeridyll til piskende uvær på kort tid

Sommeridyll i Fantebukta
I god vind dro vi ut på Kommersøya. Det som skulle bli en badetur denne søndagskvelden ble plutselig en uværstur vi ikke har sett maken til. Etter at ungene hadde badet litt og ettermiddagskaffen var inntatt, så vi og de andre båtene på øya at det brygget opp til vær fra vest. Og vær ble det. Vi pakket sakene og begynte turen tilbake til Holmestrand. 500 meter ut fra øya åpnet himmelen seg inne i Sandebukta og kom sigende over oss. Det blåste så mye at båten la seg i 10-15 grader bare på masta, og regnet simpelt hen øste ned mens det lynte og tordnet. Da var det godt å kunne sette på autopiloten og søke ly under sprayhooden. Ungene syns det var i overkant spennende og vi måtte avlede med å spille Yatzi nede i båten. Da vi kom inn til Holmestrand kom solen tilbake og regnbuen viste seg i all sin prakt over langøya. Selv om Holmestrandsfjorden ikke er stor, så kan det blåse opp utrolig fort. Det gjelder å ha med seg regntøy neste gang været er litt lumsk. Dulpen tok oss trykt i havn og alle var enige om at det som var litt skummelt også hadde vært litt spennende og stas å være med på. Man hadde jo tros alt vært ute i "nestenstorm".

Skumle truende skyer
Stille og vakkert før stormen
Godt å søke under sprayhooden
Her kan du se regnværet vi var inne i
Det var deilig å ha autopiloten tilgjengelig så slapp jeg å stå ute i øsregnet hele tiden
Vakker regnbue ble det av uværet til slutt