mandag 16. september 2013

Med fem ungdommer til Killingholmen på ungdomskonferanse

Killingholmen - en pærle i Holmestrandsfjorden
Fredag ettermiddag la Dulpen ut fra havna i Holmestrand med 5 spendte ungdommer fra Holmestrand ungdomsråd om bord. Vi var på vei til Killingholmen for å delta på en ungdomskonferanse som skulle vare hele helgen, sammen med ungdommer fra Re, Sande og Hof. Flere av ungdommene hadde aldri seilt før, så vi var heldige med fin vind fra sør vest over fjorden. At vi kunne skru av motoren og allikevel holde 4 knop på seil var fascinerende for de som aldri hadde gjort det før. Det var en flott sommerdag hvor vi satt ute i bare genseren til kl 02.00 på natta med gitarspill og kos. I løpet av helgen snudde imidlertid været og på søndagen når vi skulle hjem blåste der rundt 10 sekundmeter fra sør og det var mye sjø. Da fikk vi prøvd den andre siden av sjølivet med vind, sjøsprut og reinvær over til Holmestrand. Mange syns også det var litt spennende å kjenne på naturkreftene. Dulpen tok oss trygt i havn, og selv om vi var våte så var alle enige om at det hadde vært en fin tur :-)

Alle deltagere på konferansen sammen med
ordførere fra Hof, Sande og Holmestrand kommune
Solnedgang over Kommersøya og Holmestrandsfjellet

Flott brygge Killingholmen

Fra verandaen på Killingholmen ser man helt over til Holmestrand
Dulpen ved brygga på Killingen

Kommersøya strekker seg langt innover Sandebukta

Her ser du Gåserumpa fra Killingholmen

Ruske være på søndag når vi skulle over til Holmestrand
 

onsdag 4. september 2013

Orginalt spinn-off produkt - den klassiske MAXI skjorta fra 1982

Flott silketrykk på mørk blå bomull

Den klassiske MAXI-skjorta som alle kjenner og vil ha kloa i, har jeg nå fått overrakt høytidelig fra tidligere eier av Dulpen. Den er riktig nok størrelse XL og jeg er Smal, men det gjør ikke noe når vi snakker om et slikt klenodie. Denne kommer til å bli verdt mye penger en dag og jeg takker generøst for denne tidløse skatten. Tusen takk! (PS: Selges til høystbydende. OBS! Kun seriøse bud:-)



tirsdag 3. september 2013

En kvelstur alene til Langøya

Måtte bare ut i båten idag. Vi skriver 3 september og det er fortsatt sommer og varmt på kvelden. Herlig  å bare kunne seile i stillhet et par timer helt alene med lukten av kaffe fra kjelen :-)




søndag 1. september 2013

Ute med gutta

Med mine to brødre og faren min om bord ble det finfin seiletur på fjorden idag. Det er alltid hyggelig å samles, men når gutta reiser ut i båt sammen da blir det koselig da. Litt lærer jeg også, for den eldste broren min har seilt mer en tur seiling tidligere. Så denne gangen ble det trimmet seil på millimeteren og sjøter, fall og lik ble stramet og slakket i ett sett. Litt innimellom ble det tid til en kaffekopp og litt latter også. Jeg ser vel meg selv som en ordentlig koseseiler etterhvert da livet i "seilefortverden" blir vel teknisk. Men det er morsomt å se hvordan de som ivrer for selve faget gjør det, også bygger jeg opp litt kunnskap på veien...mens jeg KOSER meg!  :-)
Gutta i cockpit
Livet på skrå er herlig