søndag 9. juni 2013

Båthelg med tre båter og orkidèjakt



Denne helgen gikk turen til Gåserumpa på lørdag. Dulpen seilte ilag med to andre båter. Først med Knut-ica og deretter kom jammenimeg Duppeliten seilende fra Sande og ble med videre. Vi kikket først i Fantebukta, men måtte pent reise videre, da det var helt fullt ved bryggene der. Vi endte opp alle tre på brygga ved Gåserumpa. Det var nesten ikke andre båter der. Vi konkluderte med at det var kulturfestival i Holmestrand og derfor mange som ikke kom på øya denne helgen. Rart det egentlig var så fullt i Fantebukta og så lite båter her.


Søndag morgen gikk flere av oss i ulike retninger på øya og plutselig kom noen over den sjeldne orkidèen "Flueblomst" Den er helt spesiell, vokser på øyene ute i Breiangen i tillegg til noen få plasser ellers i landet. Den er uunselig og vanskelig å finne. Men vi fant èn og det resulterte i at vi fant til slutt et helt felt med mange planter. Her kom det også til syne to andre typer orkidèer. Alle orkidèene er fredet og forbudt å plukke. De trives spesielt godt på disse øyene på grunn av den kalkholdige grunnen som er her.

Trolig en Nattfiol
Trolig en Vårmarihånd

Den veldig spesielle orkidèen Flueblomst

Dulpen og Duppeliten seilte videre på seiltur søndag, mens Knut-ica valgte å bli på øya.  Men med heller lite vind mellom Langøya og Mølen i Breiangen så satte vi kursen mot Holmestrand igjen. Det endte med middag under den bratte fjellveggen på vestsiden av Mulåsodden. Her lå vi å stekte oss i solen et par timer før vi seilte inn til byen.

Dulpen og Duppeliten tett i tett



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar