mandag 13. mai 2013

"Dulpen", en Maxi 777 fra 1982

Dulpen ligger i Holmestrand
Dulpen heter den nye båten vår. Den er en 26 fot stor maxi 777 fra 1982. Maxi 777 er veldig lik den velkjente Maxi 77 bortsett fra et par modifikasjoner i mast og kjøl. Masta på Maxi 777 er litt lenger og brøkdelsrigget mens Maxi 77 er Masthead-rigget. Dette gir Maxi 777 litt større seilføring og da altså litt mer "motor". I tillegg er kjølen modifisert litt slik at den er blit litt lengere og lettere. Produsenten gikk også bort fra bulbkjøl på denne modellen noe som resulterte i litt mindre vogging en på Maxi 77.

Vi har såvidt prøvd Dulpen en ettermiddag på fjorden og er overasket over hvor stor den føles, til tross for sine 8 meter.  Og særlig syns vi at vi får uttelling for de 2 meterne vi har lagt på fra vår forrige båts 6 meter (20 fot). Maksbredden er jo den samme.

Motoren som sitter i er en Volvo Penta 7,5 hk. Motoren er nå 30 år gammel og vi er spendt på hvor lenge den putrer å går. Den er blitt stelt pent med og det skinner nede i maskinrommet. Men samtidig er det en eldre saltvannskjølt motor som har gått noen omdreininger i sin levetid. Jeg får hele tiden varierende tilbakemeldinger fra noen som mener den kommer til å vare evig, mens andre ikke har helt troen på det som er gammelt.

Her kommer noen fakta bokser, bilder og lenker jeg har funnet på nettet som jeg føler gir trygg og god informasjon om båten vi har kjøpt.



Tekniske data om Dulpen
Skjermdump fra www.maxisidorna.com
Tegning/ Snitt av hvordan båten er innredet
fra www.maximalt.dk
Et avisutklipp hentet fra www.maximalt.dk
som tester Maxi 77 og Maxi 777 opp mot hverandre
Alt i alt syns vi det er en spennende båt, stor nok for oss til å utforske enda mer seilliv i sommer og kanskje kommer vi på noen langturer. Nå skal vi bruke våren til å bli kjent med henne. Det finnes bøtter og spann med informasjon om denne båten og jeg har fått 5 store ringpermer med informasjon om båten som er samlet helt siden båten var ny. Så her er det bare å boltre seg :-)

Dulpen i Holmestrand Småbåthavn

Dulpen i Holmestrand Småbåthavn

1 kommentar: