mandag 27. mai 2013

Sommeren er her og opplevelsene står i kø...nå ligger en lang sommer foran oss

Fra venstre: Dulpen, Knut-ica og Stutt-Kjukken
Etter å ha gjort det aller nødvendigste hjemme, fristet sol og sommer nok en helg oss ut på øya. Først var vi ute med noen venner og blomsterentusiaster for å finne orkideer. Det skulle i følge fjorårets nedtegninger være tiden da disse flotte blomstene skyter opp av jorda. Vi trengte ikke å gå langt før vi gikk rett på et felt. Dette er den mest vanlige orkideen på Kommersøya og finnes mange steder. Vi har enda til gode og finne den sjeldne flueblomsten som skal finnes her ute. Vi var denne gangen tilfreds med funnet og koste oss med elgkjøtt fra Vivestads dype skoger på grillen. 

Et fargesterkt innslag blandt fjorårets tørre gress og blader
Trolig en Vårmarihånd orkidè
Dulpen er nok en av de minste seilbåtene i sommervarmen
Etter å ha seilt innlandskrabbene tilbake til fastlandet dro vi ut igjen sammen med Knut-ica og traff på båten Stutt-Kjukken som vi ble liggende sammen med helt syd på øya.

På en av turene rundt på øya kom vi over dette marmorbruddet på toppen av en kolle. Her er det tydelige tegn på at det har til tider vært stor mennesklig aktivitet på øya. Marmoren (eller Blåsteinen som den også kalles) ble tatt ut her og ble brukt på storslotte byggverk, bla. Fredriksten festning i Halden. Les mer på www.kommersoya.no Derfor har øya også tidligere blitt kaldt "Marmorøya"

Tydelige tegn på utak av marmor oppe på en kolle


Men sommer og sol betyr også late dager i båten, mens ungene fisker utallige krabber, reker og sjøstjerner (og har forøverig en helt unik evne til å leke med dem de ikke kjenner) kan vi voksne finne roen med en iskald øl og hyggelig selskap i de tre båtene som lå utenpå hverandre. Det ble en nydelig varm kveld og en fantastisk søndag hvor vi bare koste oss. Vi seilte til slutt sakte hjem til Holmestrand på slør mens ungene sov på kistebenkene og livet smilte til oss alle :-)

Havblikk og solnedgang
Hjem til Holmestrand

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar