lørdag 23. juni 2012

Duppeliten hentet hjem til Holmestrand

Fredag ettermiddag la vi fra kai i Holmestrand med en 32 fot Comfortina som heter Knutica. Målet den kvelden var å seile inn til Vollen marina i Asker for å hente hjem Duppeliten. Turen på ca 30 nautiske mil ble lang, men kl 03.00 la vi til i Vollen. Det var en fantastisk tur med nattseilas ned hele Oslofjorden.

Det første vi gjorde var å
få opp forseilet
Dagen etter fant vi Duppeliten og gjorde henne klar til å seile hjem. Det ble et variert seilas med mye vær og vind. Opp hele Oslofjorden blåste det motvind så det tok lang tid. Når vi rundet ut i Breiangen så økte vindstyrken og det ble et ordentlig ruske vær med store nedbørsmengder og høye bølger. Fra Tofteholmene løyet vinden og vi kunne seile hele veien hjem i 4-5 knop  i sol. Vi fikk testa Duppeliten ordentlig denne turen og kom hjem til Holmestrand forblåste, våte og solbrendte etter og ha seilet til sammen 57 nautiske mil. Turen med Knutica og Duppeliten tok tilsammen 24 timer hvor vi hadde ca 6 timer søvn.

Endelig i havn i Holmestrand etter 9 timer seilas

Duppeliten viste seg som en fremragende seilbåt som virkelig var god å seile og være ute i mye vær med. Jeg og kona mi syns dette var spennende og vi gleder oss til å være med henne på nye eventyr.

Skjermdump av reiseruten i GoogleEarth


Skjermdump av reiseruten i Navionics
Start Time: 19:49 22.06.12
End Time: 20:01 23.06.12

Distance: 57.2 NM
Total time: 24h 11'
Average Speed: 2.4 kts
Max Speed: 6.8 kts



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar