fredag 15. juni 2012

iPad som AIS monitor og sender

Mottager
Når du er på vannet kan det være morsomt å se hva som foregår i farvannet rundt deg. Til det kan du bruke en app som heter Marin Traffic. Den viser alle båter i hele verden som sender et AIS signal.

Utfyllende info om AIS kan du lese her på Båtforum og Baatplassen.no

På iPaden din kan du da se hva skip og båter rundt deg heter, hastighet, hvor de kommer fra, hvor de har vært og bilder av farkosten. Bare for å nevne noe. For å se hvordan det virker se: MarinTraffic.com. Her er det bare å soome inn på det området du nysgjerrig på og se hva som foregår.

Sender
iPaden kan også brukes som en AIS sender. Til det kan du bruke en app som heter mAIS. Her kan du lage din egen profil slik at du blir synlig for andre som bruker Marin Traffic.

Hvis dere er en vennegjeng på tur så kan man søke hverandre opp og se hvor dere er. Legge hverandre til i grupper så dere eventuelt bare kan se hverandre.

Dette bruker jo datatrafikk og er avhengig av at du har en iPad med 3G. Hvis du bruker AIS sender som oppdaterer ofte og iPoden som kartplotter som er omtalt i forrige innlegg, så må du ha strømtilgang til paden.
Skjermdump fra MarineTraffic for iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar